Salsa - Merengue

Ki ne látta volna a Dirty Dancing 2.-t, a Mindenem a tánc, Salsa...stb. filmeket és ne fordult volna meg a fejében, hogy én is így akarok táncolni, én is ezt akarom érezni! Ez a kubai salsa, ami az egész világ egyik legdivatosabb tánca lett!

Salsa

Kubai Salsa

A kubai salsa talán az egyik legpikánsabb, legérzékibb latin tánc; erotikus, mégis sok-sok vidámsággal fûszerezve! Az utca emberének tánca, ezért könnyû megtanulni! Nem kell semmiféle elõképzettség hozzá, csak elhatározás! De ha egyszer belekóstolsz, örökké a szerelmese leszel, elvarázsol a zene, a ritmus. A salsa közvetlen jelentése fûszeres szósz, mely eredetileg a salsa zenére vonatkozott, de elterjedten használják a tánc jelölésére. A ma ismert kubai salsa stílus figuraanyag lényegében néhány közkedvelt floridai salsaiskola gyûjtése, illetve annak továbbfejlesztése. A kubai salsára jellemzõ a természetesség, a vidámság, az egyszerû ritmus. A pár mozgása folyamatosan körkörös, táncirányok nélkül, amit az olykor a felismerhetetlenségig túlbonyolított virtuóz kézmozdulatok és az afro testmozgás díszít.

 

Merengue

Merengue

A merengue a Dominikai Köztársaság és Haiti egyes részeinek nemzeti tánca. Két tánc kombinációja, az afrikai és a francia menüetté, a késõ 18. és kora 19. századból. A fekete rabszolgák látták, hogyan táncolnak a fehérek és a saját ünnepeiken utánozták "gazdáikat". Ám ezek a táncok unalmasak voltak, így hozzáadták saját pergõ dobritmusukat és ugrásaikat. Az eredeti merengue-et nem párok táncolták, hanem körtánc volt, ahol a férfiak és nõk egymással szemben állva fogták a másik kezét, karnyújtásnyira. Nem fonódtak össze és az eredeti mozgás csak a vállak rázásából és néhány lépésbõl állt. Nem volt csípõmozgás, mint ma, mivel az afrikai táncokban nem mozgatják a csípõt. Ma már párban táncolják, ahol a partnerek szorosan fogják egymást. Oldal- és körkörös irányba mozognak, kis lépésekkel. Forgások, forgatások tarkítják, ám egymás kezét soha nem engedik el.

Táncoktatás Nyíregyházán!

Facebook - Hírek, Események

Bailando Dance Night

  • 2 hetente, bõvebb információkért keress minket!